Εκπαιδευτική έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο»

anakaluptoume to theatro logo sm 2

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2015 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, στην οδό Θεωρίας 12 στην Πλάκα, ξεκίνησε η λειτουργία της εκπαιδευτικής έκθεσης «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο».

Υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Μουσείων του ΥΠΠΟΑ στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Το θέατρο ως φορέας παιδείας και πολιτειακής αγωγής στην αρχαιότητα και σήμερα», ενταγμένης στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

 

 

Το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου

Στους πρόποδες της Ακρόπολης, σε ένα αρχοντικό του 19ου αι., στεγάζεται από το 1976 το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου. Στις αίθουσές του φιλοξενούνται περισσότερα από 6.000 προϊόντα και έργα τέχνης που δωρήθηκαν στο ελληνικό κράτος από το ζεύγος Κανελλοπούλου το 1972.

Τα αντικείμενα της συλλογής καλύπτουν ένα ευρύ χρονικό φάσμα, από την προϊστορική εποχή έως τα νεότερα χρόνια, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κατανοήσουν τη συνέχεια της ελληνικής τέχνης στο πέρασμα των αιώνων καθώς και τη σημασία του επαναπατρισμού ξενιτεμένων ελληνικών αρχαιοτήτων.

Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου

 

 
Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου

Η έκθεση απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Α/θμιας και
Β/θμιας εκπαίδευσης, οικογένειες αλλά και ευρύ κοινό, ενώ είναι κατάλληλα σχεδιασμένη ώστε να είναι επισκέψιμη και από ΑμεΑ. Στο πλαίσιο της έκθεσης λειτουργούν εβδομαδιαίως εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες (Τρίτη - Παρασκευή).

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210 3321764, 210 3321753, 210 3321754.

 

more info button

 

vr button